Nytt på bloggen

Kommer inte bara komma hästinlägg, utan typ lite mode, naglar osv. Hoppas det kommer uppskattas! Det kommer alltså mer inlägg, har ni tur så kanske jag videobloggar någon gång också. Uppskattas det här?

It is too late, it will never be we again

Each story has an end, either end up happy or sad. Unfortunately it was our sad. Thanks for the two years we had together! So we have fought, we made our way to the top. As long as you hold your head high as you can handle just about anything, it has we proven . It is we who will never be there again.

I love you forever heart, you know.

Varje saga har ett slut, antingen slutar det lyckligt eller olyckligt. Dessvärre blev våran den sorgliga. Tack för de två åren vi fick tillsammans! Så som vi har kämpat, vi tog oss till toppen. Så länge man håller huvudet högt så klarar man precis vad som helst, det har VI bevisat. Det vi som aldrig kommer bli vi igen.

Jag älskar dig föralltid hjärtat, det ska du veta.

 

Because I love you

Jag älskar dig så himlahimla mycket!
 
Österås Turbo
Bleksvart valack f. 2006
E. Micklas 571
U. Katrinebergs Betty

Taggar lycksele 2012!!

Åh, jag längtar snart ihjäl mig till Lycksele. Vi är där varje år, det är en ponnytravheldag sen är det stortrav två dagar tror jag. Lyckseletravet är så himlahimla mysig! Även om banan inte är den bästa att köra på, tror inte det blir några rekordtider för Turbo där ;)
 
Förra året så hade jag med mig travskolans ponny Mysan som jag också tog hand om då. Hon ett sto född 1998, hon sprang 2.48,9 och 2.49 något. Riktigt bra tider enligt mig tycker jag! Hon är en riktig raket den lilla ponnyn.
 
Vi far Torsdag kväll eller Fredagmorgon. Vi bor brevid travet, vi bodde på hotellet för två år sen, men de är inte lika roligt. Jag sover i tält med Lucas iår också. Lycksele är typ de bästa på hela året, hehe.. Ni som läser min blogg och håller med ponnytrav tycker jag verkligen borde fara dit!

Skit väder..

Åhh, jag orkar inte.. Det regnar här, så himla tråkigt väder.. Ska till stallet ikväll, de stog att det skulle lugna ner sig lite med regnet då. Lär ha en pigg ponny som vilat i två dagar i sträck nu. Men det var han värd!
 
Själv så har jag gosat ner mig under täcket. Ska bara ta det lugnt tills ikväll, har inga planer eller så. Kan vara skönt det med!
Sommaren 2011↑

Next time @hööks

Dehär sakerna är något jag verkligen skulle vela ha just nu. Får se när vi far till hööks nästa gång, då ska iallfall något av dethär med hem!
 
 

Lägergänget 2012

Här är då vi som var med på ponnytravlägret iår, jag har ett vinrött linne på mig för er som kanske inte känner igen mig ;)

Riktigt rolig dag!

For till stadsfesten med Ellen idag, vi åt god lunch. Sen mötte vi upp Jonte så var vi med honom. Sen träffade jag Olivia, Sandra och Alva. Så var vi med dom också, riktigt roligt! Åkte bara fyra karuseller.. Börjar må så dåligt lätt, hehe..
 
Men grymt roligt har vi iallfall haft, träffat lite folk som jag inte brukar träffa så ofta också. Vann även en stor chokladkaka eller vad man nu ska säga. Efter så cyklade jag till stallet och pussade på ponnyn, gjorde mat åt honom och kollade så allt stog rätt till med honom.
 
Nu är jag tillslut hemma och vi ska snart dra till mammas kompis, vi ska äta middag där och så.
Förlåt för sämst uppdatering idag, men har inte haft tid..

Stallfri dag

Idag har jag haft en riktig sovmorgon. Vaknade vid tolv, då satte jag mig i datorn. Satt där ett tag sen så duschade jag och fixade mig osv. Sen for jag och mamma in till stadsfesten ett tag. Vi åt thaimat, fick även en tröja av henne. Sen kom jag på att köpa en tröja med ett tryck, samt ett linne med ett annat tryck, en ny väska fick jag även med mig hem. Vi for sen och spelade minigolf med min morbror, jag var typ värdelös men mamma var faktiskt snäppet sämre ;) Anton (min morbror) vann, men nästa gång så himlar!!
 
Efter så for vi och köpte en lyxshake på Max, så himla gott!! Vi har även gjort lite annat smått och gott. Har bara varit på travet och gjort mat åt Turbo, hann inte ens pussa på honom :( men det får jag ta igen imorgon!
 
Ska på stadsfesten med Ellen och ev. Hannah imorgon, blir riktigt nice!
Urtrisk&rörigt inlägg, iknow..

Mina starter med Turbo iår

TFörsta start, 1640lopp 2.13,0 rekordsänkning. 4:e placering.
Andra start, 2140lopp 2.10,3 rekordsänkning. VINST!
Tredje start, 2140lopp 2.14,4. 3:e placering.
Fjärde start, 1640lopp. Diskade!
Femte start, 1640lopp 2.11,5 nytt rekord på distansen, 3e placering.
Sjätte start, 1640lopp. Diskade!
Sjunde start, 2140lopp 2.06,7 rekordsänkning. 6e placering.

Mitt mål, min dröm och mina planer för Turbo iår

Mitt mål med Turbo iår är att han ska sänka sitt travrekord till 2.04 eller bättre. När jag fick honom var det 2.13 vilket är en stor skillnad. Men vi har lyckats bättre än vad jag ens vågat drömma om.
 
Min DRÖM med honom inom travet är att vi skulle komma oss under drömgränsen (2minuter). Det skulle vara så himla roligt. Önskar att vi någon dag ska uppnå den drömmen! Det förväntar jag mig verkligen inte, och speciellt inte iår. Han är ung ännu, och det här är mitt första russ år.
 
Planerna för honom iår att vi ska utvecklas så mycket som det är möjligt, ha roligt&vara nöjda med den insatts vi gjort. Ska även försöka träna upp så han får mer muskler på ryggen.
 
"Vi har nydligen startat våran resa, och det här är BARA början."

På Måndag

På Måndag så ska jag få chansen att tävla lilla Othello igen, ska bli grymt kul :D! 
80m tillägg denna gång dock, har tidigare bara stått på start med honom. Men det här ska nog gå bra det också, vet inte hur han är när han måste jaga. Men det lär jag väl upptäcka, önska oss lycka till? :D

Min kämpe♥

Han kämpade som aldrig förr, har aldrig varit så här nöjd över honom. Han är så himla grym!! 
 
Skellefteå 23/6, 6:e placering på det nya rekordet 2.06,7.
Foton av: Tove Söderström

I love you forever, I like you for always.♥

I love you forever, I like you for always

I'm home! (långt inlägg+en stor bildbomb från lägret)

Var berädd på ett LÅNGT inlägg, förstår om ni inte orkar läsa ;) Det är mest om hur han varit på alla pass osv.
 
Nu är jag hemma från ponnytravlägret. Det har verkligen varit superkul och lärorikt! Montén gick inte nå vidare, Turbo ville bara dra iväg. Men det har gått bra dom tidigare gångerna jag har ridit monté på honom. Sen skulle Erica Guldhag (en montéryttare i skellefteå) pröva rida han då jag verkligen inte kunde hålla honom :$. Han var överpigg med mig, och med Erica så vägrade han ta ett steg i rätvarv. Efter ett tags tjurerier så sprang han faktiskt, rätt så mycke galopp men.. Han sprang iallfall 2.18.
 
Linjestart har vi också tränat på. Samma dag som montén och han var superpigg då också. Men han gick då kontrollera ;). Körde även ett 2140 heat, han var fin på raksträckorna med i kurverna så kändes han inte lika fin. Men inga galopper eller så, så det kändes ju iallfall possetivt.
 
Klungkörning har vi också kört. Då var han superfin! Lyssnade super och sprang på riktigt bra.
 
När kuskarna på travet körde, så var det Camilla och Chrille som testade Turbo. De tyckte att han var superfin och sa att jag kommer att få det superkul med honom, och att han kommer springa så mycket fortare än hans rekord ligger på nu. Camilla tyckte även att han var svårkörd, vilket alla som testat han tycker. De tycker att han påminner mer som ett varmblod inte ett russ. Chrille satte på han dubbla boots och kortade checken. Han sprang då 2.05 och när Chrille kom ut från banan och jag frågade vad Turbo hade gått så sa han "Han gick bara 2.05.." Vilket jag verkligen inte tycker är dåligt! Hans rekord ligger ju på 06 så.
 
Lägerloppet som vi hade idag gick rätt så bra tycker jag. Stog dock näst längst bak med nummer 10. Det var ett 1640 som vanlig distans men Turbo fick stå nästan ett varvs tillägg. Han dock om två hästar, men de russen (förutom Starre) stog så himla mycket längre fram än jag och Turbo. Men han fick bara på sig två korta galopper, så jag är nöjd! Vi 8:a (vi hade spår 10). Vi fick iallfall ett litet pris, jag valde en ryktsten. Min andra är nästan slut, den går knappt att hålla i så liten är den. Men nu ska iallfall den lilla vinterpäls som är borta på hans ben bort!!
 
Turbo och Othello (Lucas shettis) har även delat hage. Turbo är VÄLDIGT hög i rang, men jag tycker ändå att det har gått bra. De såg iallfall ut att gilla varandra.
 
Här är iallafall en REJÄL bildbomb från dagarna.
 

Svar från frågestunden jag hade på min förra blogg

-Tycker du att du är bortskämd? Svar: Ja, tycker att alla med häst är bortskämda.
 
-Varför klippte du lugg? (missförstå inte frågan, du passar superbra i lugg!) Svar: Ville pröva nå nytt. Tack!
 
-Vill du köpa en stor häst senare? Svar: Ja, som det känns nu.
 
-Hur vill du att en häst ska vara? Svar: Pigg, men ändå kontrollerbar, busig.
 
-Favorithäst bland travskolans hästar? Svar: Utan tvekan Fapriola
 
-Trivs du i stallet du har Turbo i? Svar: Jadå.
 
-Om du fick välja ett annat ställe du skulle ha Turbo på, vars skulle det vara? Svar: På landet, vet ett ställe jag skulle vela ha han på. Men det ska jag inte avslöjja ;)
 
-Hur reagerar du på folk som snackar skit om travsporten? Svar: Tycker det är fel av folk att dra alla över en "kant", bara för att nån gjort fel behöver inte alla göra det, eller hur? De flesta som snackar skit om travsporten vet inte ens något om den!
 
-Ser du dina tävlingskonkurrenter som vänner eller som fiender? Svar: Vänner, helt klart! (de jag känner osv)
 
-Har någon tävlingskonkurrent varit elak mot dig någon gång? Svar: Jo, hänt en gång faktiskt. Men tror inte det var med avsikt.
 
-Favorit SORTS klädesplagg påöverdelen (T-shirt, Linne, mycket urringning lite m.m.) Svar: T-shirt typ.
 
-Bästa minne med Turbo? Svar: Hmm.. Svårt, men var en otrolig känsla då han sänkte sig till 2.06,7 och när vi tog våran första seger!
 
-Har du färgat håret någon gång? Svar: Nej, det har jag inte.
 
-Hur gammal var du då du började rida? Svar: Var sex år när jag började på ridskola.
 
-Vilken färg passar Turbo bäst i? Svar: Tycker han passar i de mesta då han är svart. Men tror han kommer bli supersnygg i ett gult schabrak (ska införskaffas!!)
 
-Vad hette/heter din första blogg? Svar: srktjej.blogg.se
 
-Hur gammal var du när du fick din första blogg? Svar: Kommer faktisk inte ihåg, nio kanske (?)
 
-Vad gillar du mest, .se/.com? Svar: Har aldrig tänkt på det förr, men .se.
 
-Har du haft lugg tidigare? Svar: Nej det har jag inte.
 
-Vilken färg är din tandborste? Svar: Tror den är lila.
 
-Om du fick välj en PONNY på SRK vilken skulle det då vara? Svar: Kit tror jag. 
 
-Hur många är det i din familj? Svar: Vi är tre stycken.
 
-Vad har du för mål/dröm med turbo? Svar: Årets mål var att han skulle sänka sitt rekord, vilket han redan har gjort några gånger nu. En dröm är att han ska gå under drömgränsen (2minuter) 
 
-Hur länge har du tänkt att ha han? Svar: Tills jag slutar med ponnytrav.
 
-Vad har han för bra och sämre egenskaper:) Svar: Att han är gudomligt snäll är en av alla bra egenskaper han har, och sämre är att han är väldigt envis! 
 
- Hur tycker du att minuterna innan ett lopp är(Vid typ defilering och provstarten/erna)? Svar: Brukar inte vara särskilt nervös när jag väl är i sulkyn. Men innan är jag sjukt nervös! 
 
- Hur fick du upp intresset för trav? Svar: Mamma höll på. 
 
- Går du/har du gått eller inte alls gått på ridskola? Svar: Jag har gått på ridskola, men slutade då jag fick Turbo. 
 
- Tycker du att det är "fel"(typ konstigt eller opassande) att rida shettis(inte i monté) utan typ "hemma" om man är 14,15,16 år och inte väger speciellt mycket och inte är speciellt lång?, motivera ditt svar. Svar: Nej det tycker jag verkligen inte! Så länge den inte tar skada av det.
 
- Om du skulle få välja en till häst utom Turbo att äga, vilken du vill då. Vem skulle du vilja äga då? (Kanske svårt att säga eftersom det finns många hästar och du gillar Turbo men..) - Sjukt svår fråga, finns nog ingen tror jag. Men Emma J's ponny Sweetie är superfin, och hon har gjort ett fantastiskt jobb med henne!
 
- Har du funderat på vad du ska gå för linje när du går ut 9:an, i så fall vilken? Svar: Nej, har inte tänkt på det..
 
- Om du fick välja mellan ett öga på ditt knä och en arm på din höft vad skulle du välja? Svar: Ett öga på mitt knä kanske.. 
 
- Kan du slicka på din armbåge? o.o Svar: Hehe, nej.. 
 
- Vilken är din favorit smak på glass? Svar: Jordgubb<3 
 
 - Finns det någon innan travsporten som du är avundsjuk på? (Typ för att den är duktig på att köra, äger någon speciell häst som du tycker är fin eller nått :)) Svar: Hmm nej, inte nån jag kommer på nu iallfall. 
 
- Gillar du att bo uppe i Norrland eller skulle du vilja bo ner i Söder istället? Svar: Ibland skulle jag vela bo mer söderut, mer ponnylopp där osv. 
 
- Om du bara fick äta en maträtt i 1 månad vilken skulle du då äta? Svar: Tacos! 
 
- Kan du säga Apple iPhone 10 gånger? :DD Svar: Hehe, typ inte oO Borde jag kunna det eller? 
 
- Har Torbo en egen rosett/pris hylla i ditt rum, ifall han har det kan du visa den? Svar: Han har ingen speciell, men har en rosett "hylla" i mitt rum. Med de flesta av mina rosetter (kan visa det nå annan dag) 
 
- Ska du till Lycksele den 9:onde Juli? Puss gumman älskar dig ;* ♥ Svar: Sjävklart! Puss, älskar dig med <3;*
 
 -Bästa hästminne? Svar: Första segern tillsammans med Turbo. (och när han blev min) 
 
-Vad är roligast med trav? Svar: Allt är roligt ;) (nästan iallfall)
 
-Värsta olyckan du vart med om inom traven? Svar: När jag och mamma var ute och körde hennes varmblod så körde hon på en stubbe och hästen skena iväg och hon flög ur, själv satt jag själ i sulkyn bakom en skenande häst över e-fyran och in i skogen.. 
 
-Vad tycker du om att ganska många "pekar" ner på travsporten? Svar: Har svarat på de nån stans längre upp.
 
-Hur länge har du haft Turbo? Svar: Lite mer än sex månader.
 
-Favoritbana?? Svar: Lycksele och Umåker typ.
 
-En bana du VERKLIGEN vill till? Svar: Solvalla!
 
 
 

Hur hittade jag Turbo?

Jag sökte ett rätt så bra tag efter ett russ. Fanns dock inte många som var så som jag ville, vilket innebär att det skulle vara ett stort gotlandsruss samt valack.
 
Först hade vi tänkt köpa en ponny som var slutmätt, vi hade hittat en men ja säljaren verkade inte seriös.. Det var en ponny på tolv år som var 130 på pricken. Samt ett rekord på 2 minuter! Men vi köpte iallfall inte den. Vi hittade en till ponny, fast en som var född 2006 (alltså som Turbo) vi skulle ha farit och provkört osv, men de beslöt sig för att sälja honom till de första som skulle betalade för honom (vilket de andra gjorde direkt..) Så den ponnyn blev det inte.. Jag ville verkligen ha den där, så var helt förkrossad.. Kändes som om att jag aldrig skulle finna den rätta osv.
 
Men la iallfall ut annonser på ponnytrav.ifokus.se och det gjorde Ellen också. Hon fick ett svar som inte intresserade henne. Men det intresserade mig vill jag lova! Fick namnet till han som ägde ponnyn och ja vi pratade på datorn ett tag, och allt verkade så himla bra! Jag fick telefon nummret, men mamma ville först inte ringa. Då ponnyn bodde i Falun vilket är en bit! Men mamma ringde tillslut och hon tyckte också allt verkade super!
 
Men det fanns en hake, han stog hos en fodervärd som inte hade bestämmt sig ifall de skulle köpa honom eller inte. Så det kändes som om att de skulle köpa honom, men de lät bli. De skulle lämna ponnytravet och satsa på storhäst travet fullt. Vi for aldrig och provkörde honom då vi tyckte att det var för långt. En av mammas kompisar skulle och tävla ca 10mil från Falun, så fodervärdarna körde upp honom dit så hämtade mammas kompis honom där, och ja nästa dag for vi och hämtade honom hos mammas kompis. Vi lånade honom först för att se så allt fungerade osv, och det gjorde de verkligen.
 
Och ja, han är nu min. Österås Turbo, min drömponny! Det är värt all väntan, jag kunde inte ha fått nån bättre ponny än Turbo. Det känner jag idag!
 
Här har ni tre gamla bilder från Turbo innan han blev min.↓
 
 

Det nya tränset på hööks, hiss/diss?

Vad tycker ni om det nya tränset på hööks? Själv tycker jag att det är riktigt sommrigt. Dock är det synd att det inte nå strass på pannbandet som det varit på de andra tränset som är färgade. Skulle verkligen inte tacka nej till det. Men det lär också bli svårmatchat!
 
Men för mig blir det endå en hiss!
Tränset kostar 389:- och du hittar det HÄR.

Pessoabettet

Pessoabettet är från början ett körbett vars namn man använder idag kom genom att Nelson Pessoa (känd hoppryttare, far till Rodrigo Pessoa) började använda det. Något det talas om att han ångrat idag. Egentligen heter pessoabettet Dutch Gag vilket på svenska betyder Holländsk munkavle.


En vanlig missuppfattning


Många tror att pessoabettet är ett hävstångsbett - vilket är felaktigt. Pessoabettet har förvisso skänklar men ett hävstångsbett används med kedja vilket gör att det ger en hävstångseffekt, mycket logiskt. Hos pessoabettet å andra sidan finns det inget som stoppar ryttaren från att dra "för mycket". Den enklaste lösningen på det borde väl vara då att sätta på en kedja, eller hur? Dock är det som så att en kedja på ett pessoabett inte ger rätt verkan utan kedjan hamnar fel i jämförelse med exempelvis ett Pelhambett. Detta skulle då leda till en felplacerad kedja som kommer att klämma och nypa den tunna huden hästen har där.

 
Hur fungerar då ett pessoabett?
 
När du tar i tygeln sker detta: mundelen dras upp mot mungipan/tänderna, samtidigt som sidodelarnas rotation gör att nackstycket dras nedåt. Alltså:

Det trycker i nacken genom att sidostyckena kommer att spännas och för att undkomma det kommer hästen att vilja sänka huvudet (i hästens nacke finns det otroligt mycket nerver). Om man jämför just den delen av bettets påverkan med ett vanligt tvådelat där sidostyckena istället slakar när du tar i bettet är skillnaden stor. Pessoabettet trycks även upp mot gomtaket och uppåt mot hästens tänder (då den vanligaste konstruktionen är tvådelad), vilket gör att hästen vill höja huvudet. Pessoabettet ger alltså dubbla signaler. 

Eftersom att det dessutom inte finns någon kedja dras bettet upp i hästens mungipa, utan någon begränsning. När detta sker kan hästen få sår- och tryckskador på gomtak, tänder och även mungipor. Nypskador är också väldigt vanliga då mundelen förflyttas långt på bettringen. Bettet är inte bra för tänderna på hästar därför att det rör sig så mycket i munnen och kan vid ett kraftigt/hastigt drag till och med slå sönder tänderna. 

En annan väldigt viktig anledning till att inte vilja använda pessoabettet är den uteblivna eftergiften. Vid all sorts ridning vill man kunna ge hästen en belöning när den gör rätt i form av en eftergift, även i munnen. Med ett pessoabett går inte det eftersom att bettet är överrörligt. Utan en eftergift går hästen heller inte i en ärlig form. För att ge total eftergift på ett pessoabett måste man släppa ut tyglarna helt och hållet vilket torde vara väldigt opraktiskt. Detta kan du se på bilden ovan.

 
 
 

Hur reagerar hästen på detta?


Bettet kommer därmed få hästen att försöka komma undan bettets verkan och den kröker då på nacken. Att rida med ett pessoabett är som att skrika åt en döv. Varje hjälp du ger genom pessoabettet är betydligt större än du tror. Hästen kommer kanske till en början bli stum i munnen tills den slutligen väljer att "ge upp". För ryttaren kommer det knappt att kännas när man tar i tyglarna eftersom bettet inte har någon hävstång men för hästen känns det desto mer. Skulle man då ta tygeln till sig än mer så att man "har något i handen" kommer hästen ha hunnit känna bra mycket mer. Eftersom att hästen kommer att dra sig undan för bettet får man heller inte ett ärligt stöd på bettet. 

Skulle man då väl byta bett är det inte ovanligt att hästen fått en "psykisk blockering" inför bettets inverkan. Antingen kommer hästen att vara så pass stum och "härdad" i munnen att ryttaren kanske väljer att betsla upp än mer eller så kommer den att gå undan även från det vanliga bettet av rädsla för att bettet kommer att trycka och göra ont. Hästen känns villigare och lydigare därför att den inte kan säga emot. Ju längre man använder ett pessoa, desto svårare blir det att betsla ner. 

Förändringar som man kan se på en häst som rids på ett pessoabett, förutom det jag nämnt ovan, kan exempelvis vara att man märker av en förändring i hästens gångarter, hästen blir trippig i steget. Långa mungipor (bild ovan) är också något man ofta ser hos hästar som rids på pessoabett just för att det inte finns något stopp. Många hästar springer även och gapar till bettet för att undkomma smärtan. Signalerna som ges till hästen från pessoabettet är konfliktartade som jag nämnt tidigare vilket ofta ger reaktionen hos hästen att den drar sej undan. Ofta ser man ponnyer/hästar som går bakom hand, med sänkt rygg och bakbenen "på andra sidan ridhuset" när det rids dressyr på bettet. Pessoabettet ger summa summarum spänningar i hästens kropp vilket aldrig är

 

Vanliga funderingar


Om man har en häst som gärna springer på, vad ska man använda för bett då om pessoat alltså är dåligt?
Det första man ska göra är att undersöka anledningen till att hästen springer. Har den ont någonstans? Har den dåligt passande sadel? Är ryttarens ridsätt anledningen till det hela? Är hästen frisk så måste man först och främst jobba medlydnaden. Att betsla upp är i många fall en genväg då det i många fall egentligen handlar om att grundarbetet inte sitter. Skulle man vilja rida på ett skarpare bett finns det tusentals andra som är bättre än pessoabettet! Se till att du vet allt om bettets funktion innan du stoppar det i hästens mun! Vill du ha ett bett med hävstångseffekt (som alltså då används med kedja) är det lämpligast att rida med dubbla tyglar så att du kan välja när du vill använda hävstångseffekten och inte.

Men det är ju hästmänniskor inom eliten som rider på pessoabett? De kan ju inte ha fel!
Faktum är att de inte är allsmäktiga, de inom eliten. De kan göra sådana "enkla missar" som att sitta med felvinklade händer. Medaljer och berömmelse betyder inte per automatik att man vet allting eller tar till sig all kunskap som delges en. Jag tror själv att du när du läst om pessoabettet inte skulle vilja stoppa det i en hästmun ens för en dag.

Om jag sätter tygeln i den stora ringen då, borde det inte verka som ett vanligt bett då?

Nej, det gör det inte. Om du däremot skulle sätta både sidostycket på tränset och tygeln i den stora ringen får du däremot samma effekt. Fast det blir enbart rörigt och då kan du ju alltså lika gärna använda ett vanligt bett!

hälsosamt.


Jacson pioneer crocodile


Tycker verkligen att Jacson pioneer crocodile ridstöveln är urläcker! Den svarta modellen är så himla snygg, skulle verkligen inte tacka nej till ett par. De var inte billiga, men samtidigt inte så dyra som jag först trodde när jag såg dem.
 
De får en solklar HISS från mig, vad får de av dig, hiss eller diss? (obs. de är inte äkta krokodil "skinn" som vissa verkar tro;))
De kostar 3995:- och du hittar dem HÄR.
 

Imorgon blir det ponnyläger för min del

Imorgon blir det ponnytravläger för min del, det är dock ett kort läger, endast Måndag-Onsdag. Men bara för att jag far på lägret så betyder det inte att bloggen kommer ligga nere. Jag har fixat tidsinsällda, flera varje dag. Men lägret slutar klockan tre på Onsdag. Så jag hinner blogga när jag kommit hem också. Kameran hänger självklart med, så ni lär få massor av bilder när jag kommer hem.
 
Ni får inte glömma att kommentera när jag är borta.
 
Bjuder på lite bilder från förra året↓

Ny header

Nu har bloggen fått sig en ny bloggdesign och allt. Duktiga Hannah fixade allt! Hon var inte så glad över att det inte funkade riktigt men tillslut så ;D
/Hannah, hehe ;)

Välförtjänad vilodag

Idag fick Turbo en välförtjänad vilodag. Jag for bara dit och borstade upp honom och kollade så han var fin i benen osv från tävlingen igår, och det var han.
 
 
Sen släppte jag honom i en hage där ingen häst står för tillfället, så den är full med gräs. Så jag släppte somsagt honom där så fick han stå och beta där en liten stund, det uppskattades nog!
 
Klickade lite bilder också, kanske inte så jätte intressanta. Men alltid något iallfall!

Kommer lätt köpa!

Det där schabraket är så himlahimla snyggt! Kommer lätt att köpa ett såsmåningom, priset är inte för högt heller. 329:- kostar det. 
 
Tror att det kommer passa superbra på Turbo, särskilt med ett par gula benlindor.
Vad tror ni? -tycker du att det skulle passa på Turbo?
/Thelma

Thelma Ragnarsson&Österås Turbo

Tjenare! 
En presentation kan väl vara bra så ni vet vem som skriver det ni läser?

Thelma Ragnarsson heter jag då och är tretton år. Som ni säkert förstår är detta en hästblogg som du läser just nu. Jag har håller på med hästar så länge jag kan minnas. Förut red jag på Skellefteå Ridklubb, men slutade då jag fick min egna ponny.

Jag satsar på allt möjligt, men tävlar mest i ponnytrav, men någon klubbtävling på ridhuset brukar jag ju vara med på och så.

Jag älskar även att fota, Men jag har i mina händer en Nikon D40 och ja den funkar för mig. Mitt bästa objektiv är trasigt, men lånar för tillfället mammas kusins 55-200mm (har även ett 18-55)

Österås Turbo
Ponnyn kanske ni också vill veta lite om?

Turbo är född den 10 Juni 2006. Han är efter Micklas 571 och undan Katrinebergs Betty. Han är en b-ponny och är 127,5 i mnkh än så länge. Han älskar att få vara ute och springa men även att bara få stå och mysa, jag har haft honom i lite mer än 6månader. Hans travrekord ligger för tillfället på 2.06,7 som han tog på hemmaplan igår!

Jag ser framemot allt vi har framför oss, våran resa har bara börjat!

Jag hoppas att ni kommer fortsätta följa min och Turbos utvecklingar tillsammans.
/Thelma

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0