Veckoplanering

Måndag: Vila
 
Tisdag: Lugnare kör/ridpass
 
Onsdag: Rida, ev. hoppa
 
Torsdag: Vila, jag ska och fota (det är trav)
 
Fredag: Intervaller
 
Lördag: Jag ska följa med Jessica ut och körde Majsan (med Marisa som handhäst), ska förmodligen rida Turbo.
 
Söndag: ?

Uppdate från tävlingen igår (en målgalopp samt en 3:e placering)

Lastningen gick super både dit och hem, dutti Turbo.
 
Men for iallfall ut och värmde elva med Hannah och Herkan. Vi for på rakbanan i drygt 40min och sen körde jag ett 1140 heat för att känna på han, han var så himla fin! Aldrig känts finare!! Han fick sen stå och vila upp sig till klockan tolv, då for jag ut och skrittade honom.
 
Sen så gjorde jag provstarter osv, han var jättefin då också! Blev två omstarter sen släppte dem, Han var grym från start, dock var det en stor klunga där framme så man fick tänka mycket hur man skulle få sig ut, när det var ett halvvarv kvar så var jag tvungen att gå ut i fjärde spår för att komma om de lite sekigare hästarna, så då trog turbo och talang iväg från de andra. I sista kurvan så hade jag innerspåret och Talang galopperade, så jag hade en bra ledning. På upploppet så svarade inte Turbo nå bra, men höll ledningen. Typ två m innan mål så galoppadera han, är mest sur på skellefteå travet som inte diskade den andra hästen i sista kurvan, de diskade honom efter loppet istället, hade de diskat honom i sista kurvan så hade jag inte behövt driva så pass mycket på honom för att behålla ledningen.. men, så kan det gå. Han gjorde iallfall ett fantastiskt lopp, är glad att jag får äga en sånhär fin häst!
 
Andra loppet så var han inte alls lika bra, men dålig ska jag inte säga att han var! Han svarade bra på hästarna som kom bakifrån, och höll ledningen mot den första hästen som kom. De andra två som kom var på tok för snabba, men jag är iallfall nöjd över honom och hur han presterat över dagen. Sjukt tråkigt över första loppet bara.
 
Älskade ponny, nu taggar vi om till Bodens dubbelhelg 10-12. (får se om vi far dit båda dagarna)

Hinner inte ikväll

Hinner tyvärr inte up(pdatera nåt ikväll, är med Lucas nu. Och ska vara social, heheh.. Kan iallafall berätta att Turbo var grym i första loppet, ingen galopp och han bara susade om alla! Dock blev vi diskade pga. målgalopp, annars hade vi vunnit, meen, vi får ta nya tag....
 
Andra loppet var han inte lika bra, men vi knep en 3e placering! Uppdaterar mer om allt imorgon!
 
(ej bild från idag)

Aktiv

Vid ett så mötte jag upp Emma i stallet, jag smörjde all tävlingsutrustning, så nu är allt putsat till imorgon! Ifall det inte går bra så kan jag ju iallfall skryta om att Turbo var snygg ;)!
 
När vi var klara med att putsa utrustningen så putsade vi upp ponnysarna, Turbo var dammig som satan.. När de var rena och fina så tog vi dem till en lägda och fotade dem en och en. Blev några bra bilder faktiskt!
 
Vi for sen ut och motionerade dem, jag körde idag (och emma red brevid med sweetie). Han var sjukt fin, lyssnade till hundra och han verkar vara riktigt fin i korset :D!  Vi var ute i lite mer än en timme trorjag.
 
Sen tömkörde vi Sweetie, he gick bra de med! När vi var klara med det så duschade och schamponerade in lortgrisen Tulbå, han var lite tjollrig när man skulle dusha vid halsen (ibland tror han att han är jätterädd om öronen). Men he gick bra ändå!
 
Sen var klockan typ halv åttå, mamma kom och hämtade mig och vi rullade hemåt. När jag kom hem så åt jag middag, och sen for jag ut och joggade 4km rundan.
 

Nu ska jag sluta babbla på, och ni ska få lite bilder på min fina ponny som är tagna idag.

Heldag i stallet idag

Idag vid ett så ska jag möta Emma i stallet, ponnysarna ska motioneras samt duschas och snyggas till. Är det bra väder så ska vi även fota porträtt bilder och sånt på dem. Min sele, huvudlag och skydd ska smörjas till imorgon. (kanske händer att jag smörjer lite av mina träns och sånt också) Vi ska även tömköra Sweetie, samt trickträna Tulbå. Tror det blir några timmar i stallet idag, men he blir roligt :D!

Turkos outfit

Jobbade en hel del på 'formen' idag, han var ovanligt samarbetsvillig ang. det! Det går framåt! Var ett bra tag sen vi red ett dressyrpass nu, men jag känner att vi ska ta i det. Med lite mer träning tror jag att han kommer att bli riktigt fin lilla Tulbåbubben. Red iallfall på i ett ganska sakta tempo, och galopperade även lite, gick bra det med.
 
Emma red honom även en stund!
 
Sen fotade jag Emma och Sweetie, he gick finfint för dom! Red även Sweetie på slutet, hon hade jättesköna gångarter! Har även förälskat mig i hennes sadel, man smälte som in i den, åhhh skulle fasiken kunna sova i den.

Smakprov från dagen

Åhh, han blev så himla snygg i det där schabraket! Emma fotade en hel del bilder på oss idag, han var lite seg idag men det gick bra det med! Han ville dock skjuta ut rumpan i höger varv, men det blir bättre och bättre ändå. Med lite mer träning så! (kommer bildbomb när Emma skickat dem)

Nails

Målade naglarna lite snabbt igår. Inte alls nöjd.. Sen kanske ni kommer ihåg hur mina naglar såg ut förr, fina och långa, dock gick en av så klippte alla..
Det här behöver du:

Vitbergs idag!

Kajsa ringde och frågade om jag kunde följa på Vitbergs idag, så klockan tolv far jag hemifrån. Blev bara ett snabbt inlägg, ska göra mig klar nu.

Duktiga jag

Joggade en runga fyra kilometer utan stopp! Riktigt härligt var det i luften, tog 25 minuter så jag är riktigt nöjd! När jag kom hem så tog jag en kall och uppfriskande dusch, huuur härligt som helst! Målade naglarna sen, riktigt härlig kväll faktiskt.

Frågestund

Nu tänkte jag ha en frågestund här, den avgörs när det är mycket frågor ställda. Frågar du fem eller fler frågor så blir du länkad! 

Kvällens planer

♥ Fara ut och springa, hurtiga jag ;)!
 
♥ Duscha
 
♥ Måla naglarna (kommer bilder)
Känner ni igen den där sötnosen?↑
 
Ska bara vänta på att Carina skickar de sista bilder på honom, sen ska jag ut och springa. Vi hörs när jag kommer hem!
 

Håll i hattarna på Söndag, haha skoja

Idag blev det somsagt intervaller för Turbo, han har vilat i två dagar så han var rätt så pigg, men inte för pigg. Så det kändes skönt!
 
Det är en bit till rakbanan, så han fick en bra uppvärmning. Tror dock inte att jag kom till rakbanan, ehehe.. Men körde iallafall på nå ställe (såg då ut som rakbanan), anyway så var han riktigt fin! Korset har hållt sig på plats så han inte var nå hoppig bak. Försökte pressa honom så långt det gick för att se vars hans gräns var innan galopp. Han skötte sig riktigt bra, när han de enstaka gångerna föll i galopp så var han lätt att ta ner. Känns så himla bra tills på Söndag. Håll i hatten för här kommer Österås Turbo :D!

Kommer sakna det men ändå inte

Det är nu bestämmt att vi inte kommer att flytta tillbaks Turbo till travet igen. Vi får uppfattningen att han inte trivs där och det känns absolut inte roligt. Jag har själv upplevt att han är mycket gladare och så i Falmark. Kommer sakna folket i ponnystallet och att följa med de ut och köra/rida. Men det blir så ensidigt med samma kör/rid vägar hela tiden, och man känner sig mer "fri" på andra ställen. Tycker även det är mysigare i lite mindre stall!
 
Så, nu fick ni veta det.

Piteå all the day

Idag har vi varit i Piteå hela dagen, vi for vid elva och när vi kom fram så for vi in till stan. Jag tycker att Skellefteås stan är liten, men Piteå är ju snäppet mindre ändå ;). Fick tre nagellack, en tröja och en ny bh av mamma, taack♥.
 
Sen for vi på bröllops"festen", vi åt iallfall god mat och så. Trevligt! Men nu är jag rätt så slut och ska bara mysa i soffan hela kvällen, imorgon blir det hårdträning för Turbo.

Startlistorna

Två riktigt hårda lopp, tror inte att vi får någon bra placering, dock har han ny balansering + miljöombyte, samt ett lite annat träningsupplägg. Vi får se hur det går! Nu kör vi!!! 
Taggade till tusen är vi!!

Roada Quick

"Modell": Roada Quick|Kamera:NikonD40|Objektiv:55-200mm|Fotograf:ThelmaR(jag) oredigerade!

tulbåå

 
 

Bloppis?

Skulle ni vara intresserad av en bloppis? Har lite grejjor att sälja, några schabrak bla. Något som intresserar er?

Roada

Idag så for vi till Falmark vid lunch, vi gick ner till badstranden Lisa och Micke har (där jag har Turbo), var där nere en stund. Sen följde jag Angelica upp till travet med Sparven. Han skulle vaccineras, gick finfint de! Det började sen spöregna, så blev inte att jag körde Turbo idag.. Men Angelica har iallfall visat mig nu hur man får sig till rakbanan, så det blir intervaller för Turbo på Torsdag. He blir nog bra!
 
Det lugnade ner sig med regnet, så jag fick rida Roada idag. Vi skrittade runt byn med Angelica (hennes ägare), och sen red jag lite i hagen. Hon var grymt mycket finare än sist jag red henne, gick bättre på volten och så.
 Ska inte babbla på så mycket, men ni ska få lite oredigerade bilder från idag (hah, standard med oredigerade..)
Porträtt bilderna kommer i ett tidsinställt imorgon (vi ska till Piteå)

Stan

Idag så var jag på stan med min kompis Olivia. Var riktigt shoppingsugen, men jag hittade inga kläder, provade inte ens något heller... Riktigt tråkigt att de var så dåligt med snygga kläder, hoppas höstkläderna kommer in snart.
 
Vi fikade även, så vi satt där och snackade ett tag och så också. Men två nya saker fick jag iallafall med mig hem. En sak till naglarna, du klistrar fast det på naglarna så blir det mönster och en till sak (det är som ögonskugga nästan, vet inte hur jag ska förklara) men ni får se på bilden.
 

Körpass

Idag körde jag Turbo, har inte kört han på ett tag nu. Men det kändes riktigt bra, han tog ut steget fram och även bak riktigt bra! Var väldigt orolig att han skulle vara hoppig bak (pga. korset) men det var han inte, han var jättefin! Vi öktade tempot på några raksträckor och det kändes super! Var ute i cirka 1h, sen fick han massage (som varje dag)
 
Startlistorna har även kommit ut tills på Söndag. Två riktigt hårda lopp, ingen placering tror jag på. Men håller han sig på benen så kan det nog gå undan!
 
Foto: Emma

Egooo

Är man rastlös så är man..

Veckoplanering för Turbo

Måndag: Uteritt
 
Tisdag: Körpass, ev. interaller
 
Onsdag: Vila
 
Torsdag: Uteritt/dressyr
 
Fredag: Vila
 
Lördag: Körpass
 
Söndag: Tävling, två lopp på hemmabanan

Dagens planer

Idag har jag inte mycket inplanerat.. Snart så ska jag och mamma och äta på ett ställe. Senare idag ska jag även till Turbo får se vad jag hittar på, kanske att jag kan lura mamma att fota lite också ;)!
 
Ovärt inlägg iknow, men ni fick iallfall ett inlägg!
Saknar..<3↑

HAHA, så klockrena!

 
 

Kolla vilka sötnosar!

Vilka sötnosar alltså!

"Modeller": Kattungar|Kamera:NikonD40|Objektiv:55-200mm|Fotograf:ThelmaRagnarsson(jag)|oredigerade

Hemma igen nu

Igår så for jag ju somsagt till Lucas efter middagen, vi var ute i stallet en stund. Sen gick vi och kollade på Andreas söta lilla föl som stog ute i hagen med sin surugat (stavning) mamma, så himla söt!
 
Vi hade ingenting att göra sen typ, så vi for ut med Othello och Granat. Jag red lilla Otto och Lucas körde Granat, var så himla länge sen jag red shettis nu typ. Otto pinnade på riktigt bra! När Lucas körde på Granat fort så hakade Otto på riktigt bra! framtida montéponny ;)? Vi var iallfall ute med dem ett bra tag.
 
Efter det så for vi och hyrde film, vi tog iallfall "En gång i phuket", den var rätt så bra ändå. När den slutade så såg vi "Zuper Zebran" heheh. När den var slut så var klockan redan 02.10 typ, och då började CSI Miami så vi gick ner och såg det till 03. Sen gick vi och la oss!
 
De skjutsade mig till Falmark på morgonen, eller ja vid lunch. Då for jag ut med Turbo, testade hacket idag. Han var sjukt fin på "bortvägen" gick att ställa och skjöt inte ut rumpan eller så när man arbetat med han ett tag, tror han tyckte det var skönt att slippa bett för en gångs skull. Fin i alla gångarter, jobbade han även mycket på tempoväxlingar. På tillbaka vägen så blev han lite väl stark dock, men ja det gick bra det med. Vi var ute i drygt 1h. När vi kom tillbaks till stallet så var det nå barn hos Lisa så de ville testa rida, så vi hade lite ponnyridning. Han är verkligen snäll lilla Turbo.
 
När jag var klar i stallet och så, så for jag och mamma och handlade, när vi kom hem så packade jag upp alla mina kläder som jag haft när jag varit hos Lisa och så. Sen hamnade jag här!

Min första start

Min första start gjordes 2010 på Umåkers dubbelhelg med Näsvallens Fapriola som ni säkert vet en massa om, då hon varit en stor del av mitt hästliv. Jag körde bara lugnt för att vi skulle ta oss runt och vara nöjda och så. Vi blev iallafall 6á på tiden 2.59,9.

Nacho

Klickade några snabba bilder på Mats och Jennys hundvalp Nacho för någon dag sen.
"Modell":Nacho|Kamera:NikonD40|Objektiv:55-200mm| oredigerade!
Vad tycker ni om dem?

Guns 'n Roses

Fotade en heldel bilder på Gunsan i Tisdags. Blev inte så många bra, men där har ni iallfall två bilder.
 
|"Modell": Guns 'n Roses|Kamera: Nikon D40|Objektiv:55-200mm
Vad tycker ni om bilderna?

Vila för Turbo

Idag får Turbo en vilodag, jag steg upp vid klockan ett idag. Har inte gjort så jättemycket, har kollat till Sweetie och Turbo, fotat lite kattungar samt följt mamma och handla. Blir grillat ikväll, efter middagen så ska jag till Lucas. Fixar tidsinställda till ikväll, så ni får gott om inlägg.

Internet...-.-

Har varit så mycket att blogga om nu. Men vi har sovit hos Lisa (där vi har Turbo) och internet där har varit konstigt.. Men nu har jag iallfall fått igång de:D!
 
I Tisdags så vilade Turbo, jag hade han på gården så fick han beta där så stretchade jag han och masserade han  ordetligt. Myste på sådär! På dagen så red jag även Enkidu, han var lite jobbig från början, när man la på skänklarna och skulle få igång han till trav så hoppade han rätt upp och drog ner huvudet, men det slutade han med efter ett tag. Han skulle väl bara testa och se om han kunde få bestämma. Men när han slutat med det så var han rååfin, vi tog nån liten galopp också. Ska fara och rida någon av deras nån mer dag, kanske att jag skulle ta Eragon eller nån då, eller så blir det Enki igen :D! Efter så drog jag och mamma till en loppis, fyndade ett hack, en vardagsgrimma samt en lädergrimma. Kommer bild på de sen.
 
I Onsdags så kom Emma upp med Sweetie. Hon och Turbo verkar fungera ihop, tror tillochmed Turbo har blivit lite kääär, hihi! Vi red iallfall ut på en lååång skrittur, härligt väder var det också.
 
Idag så red vi ut, just när vi hoppade upp så började det regna... Turbo var iallfall fin i alla gångarter, lite "ostkrokig" på höger men jaa. Sweetie skrittar så himla snabbt, så Turbo måste lunka för att hinna med, hehe.. Vi red iallfall i drygt 2h, sen pysslade vi om dom och jag masserade Turbo. Han ska ha massage varje dag nu, för att korset ska hålla sig bra.
Men nu ska jag sluta babbla, och ni ska få lite bilder från de här dagarna:

Lätt världens bästa

Idag har ändå vädret varit rätt så varmt, blev dock inte att jag badade som igår. Men vi var iallfall på stranden. Kotknackarn kom och fixade Turbo, det var samma som sist. Så nu ska han endast skrittas/vila tills Onsdag/Torsdag. Han ska heller inte hoppas förns om två veckor.. Känns tråkigt, då jag var så sugen.. Men ja, det är bara att gilla läget.
 
 Har även myst på med honom lite extra i hagen, vi skrittade runt i hagen. Med bara grimma, hur härligt som helst!
 
Han har även fått nya skor, bak så har han fått "specialskor" så vi får se hur han går med det, AnnSofie som har kört honom åt mig en gång för att känna vad han skulle ha för skydd, balansering osv. tyckte att jag skulle ha de där skorna (kommer inte ihåg vad de heter) får hoppas att det blir bra med de där skorna. Ifall inte korset på honom blir dåligt igen (kotknackarn var där pga. det) så kommer han nog gå super den 29onde här hemma i Skellefteå på heldagen! Kommer bli superspännande!

Lite oredigerade bilder från dagen hos Mimmi

Ni har även blivit dåliga på att kommentera, det får ni bli bättre på!

Överlycklig

Red ut på en längre tur idag, Turbo tyckte det var superkul. Spetsade öron hela ridturen, var ute i lite mindre än 2h. Rikigt härligt väder, så det var jätteskönt!
 
När vi kom till Falmarksforsen och red in på en ridväg, så efter ett tag så ser jag lite små terräng hinder som någon gjort iårdning. Turbo tyckte det var superkul och tog alla "hinder" med lätthet. Lite cavaletti red vi också, och han var riktigt smidig. Han bjöd så himla fint mot de lite större hinderna också. Vi har inte hoppat på jättelänge, så det känns jättekul att vi är igång igen. Hans teknik kändes även bättre än någonsin! Tyvärr inga kort.. (bara tre tråkiga mobilbilder från när jag sitter på ryggen)
Jag och Emma får ta med kameran och rida dit nån dag sen, så får vi ta och fota varandra där.
 

Två nya schabrak

Bilden på ATC schabraket blev lite konstig.. Gillar verkligen INTE schabraket så som det ser ut när man inte har det på hästen, men på Turbo är det så himla snyggt! Kunde inte låta bli, hihi.. Färgen är inte heller rättvis.
Färgen är mer i det här hållet↓ Men får ta en bättre bild nån dag, när jag rider i det!
 
 

Lite om dagen

Vid tio idag så kom Mimmi och hämtade upp mig och Turbo (och mamma, lillasyster). Turbo skulle inte gå på, men gav sig rätt så snabbt. (han ville inte fara från falmark, haha)
 
Vi har haft på oss en och annan outfit vill jag lova. Turbo var inte rolig idag asså, han tjurade sig en del från början men det gick bort från slutet. Och sen så var han jätteotålig, han har blivit jätte speedy sen han köp på betet. När jag kom till hans hage idag så kommer han i full trav och gnäggar för fullt åt en♥ 
 
Hoppas att bilderna blev bra, Mimmi skickar förmodligen dem ikväll eller imorgon.
Mobilbild från idag.
 

Och, jag lyckades såklart få med mig två nya schabrak hem!

<3

~Du är allt jag någonsin önskat, du är allt jag nånsin drömt. Du är den som får mig minnas alla drömmar jag har glömt. Du är den som får mig hoppas, du är den som får mig lé. All min kärlek får du bära, hela livet vill jag ge. Du är där när ingen ser mig, du är där när stormen yr. Du är där när natten skrämmer, du är där när dagen gryr. Och jag vill alltid ha dig nära när som åren väcks till år. Och vad livet vill oss lära är att framtiden är vår. Och som klockorna har stannat och som tiden tycks stå still. Och man inte vågar säga det man längst i hjärtat vill. Så ska vi ta varandras "händerna" och minnas denna dag! Och förstå vad som än händer, är det alltid du och jag. För du är allt jag nånsin önskat, du är allt jag nånsin drömt. Du är den som får mig minnas alla minnen jag har glömt. Du är den som får mig hoppas, du är den som får mig lé. All min kärlek får du bära, all min längtan vill jag ge. All min kärlek får du bära, Och hela livet vill jag ge!~
 

Sen vill jag även tacka mamma till att jag får denna chansen, att ha en egen ponny. Utan dig är jag ingenting♥

Love life♥

Är sjukt taggad för morgondagen! Ifall det är uppehåll imorgon så ska jag och Turbo fotas till Mimmis hemsida, vi ska vara modeller. Ska bli jättekul! Känns lite extra roligt då det var flera som ville, men hon valde mig & Turbo :D!
 
Hoppas att Turbo sköter sig, och att jag ser normal ut på bilderna, heheh..
Tror ni han passar som "modell"? :)

Lite nya kläder

Byxor - 599:- gina. Gullig tröja - 249:- gina.
 
Shorts - 199:- gina. Basic tröja - 99:- gina.
 
Byxor - 599:- gina. T-shirt - 99:- gina.
 
Har dreglat så himla länge över de där byxorna från gina, och nu är de mina :D! tack mammi♥
Har även fått igen mina läderstövlar från lagningen idag, lycka! Har även varit in på Telia och nu kan jag äntligen vara inne på internet på telefonen igen, har varit nå fel .. Men ja, nu fungerar det igen :D!
Idag är det Fredag den 13onde, hitilst har den dagen varit azum!

Shopping!

For på stan med mamma en snabbis idag, börsen är då betydligt lättare nu än när jag kom dit iallfall, eheheh.. Kommer bild på kläderna och sakerna jag köpte senare, ska snart äta hemmagjord pizza, mumma!

I want..

Innan 2012 är slut så ska allt det här tillhöra mig! (nästan allt iallfall)  Tränset och dunvästen är ju från hööks nya kolektion (som inte kommit ut än) så ska bli roligt att se vad de ska ta för de!

Urmysigt!

Idag så red jag lite längre än igår, man kan även börja undra om min häst är hingst..? han skriker och skriker, hehe.. Men det blir nog bättre nästa vecka då han ska få en ponnykompis i hans egen storlek, någon som kan gissa vem? ;) ska bli sjukt kul att ha någon att rida ut med osv.
 

Han skötte sig iallfall finfint, jättehärlig i alla gångarter. Tog galoppfattningarna azum och så, så jag är jättenöjd. Var ute i drygt 1h. Imorgon ska han förmodligen vila!

Usch så hemskt det var..

När vi var och badade med hästarna efter tävlingarna i Måndags så blev det tvärdjupt i vattnet och Turbo var inte berädd och for under vattnet, usch så hemskt det var.. Direkt jag insåg att hela han var under vattnet så kastade jag mig av...

Besöks rekord igår!

Tack för besöksrekordet igår! Hade stalljour på travet imorse, gick på 1h. Har även varit barnvakt åt min lilla syster, hade tänkt fara på travet eftersom det är trav idag. Men blev typ lat, hihi..

Bilder från Lycksele del II


7månader

Idag har jag haft min lilla prins i prick 7månader, helt sjukt hur tiden går! vetinte hur många gånger jag skrivit det men "han är verkligen den rätta, är så himla glad att det blev just han."

Alla mina schabrak

Skulle ni vara intresserade av att se bilder på alla mina schabrak? Tror jag har 11-12 stycken eller nå sånt just nu. Men ska försöka bli av med några så ska jag sen inköpa några som jag verkligen förälskat mig i!
Favoritmärket jag har är iallfall HvPolo, älskar de schabraken! Har just nu två stycken, snart tre kanske ;)

Vi är tillbaks i ridningen känner jag!

Vi for till Falmark efter middagen idag, Turbo var jättejobbig i stallet. Stressad osv. Men ja, de var ju första gången i Falmark, så det är nytt.
 
Red iallafall en lite kortare runda idag (första gången i Falmark). Han skötte sig superbra!! Min sadel har varit så oskön och får dålig sits i den, idag prövade jag lägga en handduk under framvalvet och vipps så blev sadeln hur skön som helst, och kände att sitsen blev bättre.
 
Turbo var råfin! Jättefin i alla gångarter, flyttade även undan han i trav och skritt på vägen och han lyssnade super!

Turbo @ betet

Igår så släppte vi ju Turbo på betet, så där får han stå och bli tjock nu. Hehe, nämen han ska fortfarande tränas som förr osv. ska bli skönt att komma bort från travet ett tag, både för mig och Turbo. Nya kör/ridvägar osv! Men såklart så var det jättetrist väder när vi släppte honom, det regnade.. Men får ta bättre kort idag!
 
Han står nu i Östra Falmark hos mammas kompis, vi får se hur länge han blir kvar där.

Shopping från Lycksele

Sen så fick jag även en Lyckseletröja av Lucas, då han vann tre lopp (ett med Otto) så då tyckte han att jag kunde få en då jag har kört Otto så pass mycket.

Bilder från Lycksele del I


Hemma från Lycksele

Nu är jag slutligen hemma från Lycksele. Det har varit superkul! Men det är skönt att vara hemma igen. Turbo har skött sig super, och ja. Finns inte så mycket att säga.
 
Kan iallfall skriva om tävlingarna som var igår, om hur det gick för mig osv.

Värmningen med Otto blev rätt så kort, men Lucas for ut och körde han åt mig lite närmare mot loppet. Turbo fick sig en oräntligen värmning, prövade även boots bak på honom i båda loppet så han ev. skulle ta ut baksteget mer.
 
Första loppet med Turbo är jag sådär nöjd med, inte det bästa loppet precis.. Starten gick super, och allt kändes toppen. Men ja, sen kom galoppen. Och sen en till, hade två långa innan ens ett halvvarv.. Så ja, vågade inte köra på honom då jag inte ville riskera att bli diskad.. Men vi klarade oss iallfall från att bli diskade, och vi slutade på en 3:e plats så vi lyckades komma om 4 hästar iallfall. Men känns ändå så surt, ifall inte de där långa galopperna hade kommit så hade vi varit med och krigat om vinsten. Men aja.. En 3:e plats är ju ändå inte dåligt! Justja, vi fick tiden 2.07,3 vilket är bra med de där långa galopperna!
 
Med Otto, så prickade jag starten super (gjorde det i alla loppen i Måndags faktiskt). Han var rätt så seg hela loppet, men vi kom om 1:an iallfall. Han piggnade till när de kom två hästar bakifrån, men annars så travade han på. Vi travade iallfall imål som 3:a på tiden 2.59,3. Inte så jättenöjd med tiden, men det var varmt + långlopp.
 
Andra loppet med Turbo gick så sjukt dåligt.. Starten gick super, och vi kom om 1:an tillslut. Tänkte "yes, nu tar vi dem!" men så kom galoppen och 1:an var om-.-. Vi slutade iallfall som 6:a på 2.13,0 (det var kortlopp) vilket Turbo inte är bra på.. (hans rek. på 1640 ligger på 11,5.) Han kändes inge vidare bak, så ja. Han är väl sne i korset igen. Kotknackaren kommer iallfall i veckan.
 
Vi får ta nya tag nästa gång jag och Turbo!
 
Kom trotts allt hem med två treor, vilket jag verkligen inte hade förväntat mig! 
 

Så länge man håller huvudet högt klarar man precis vad som helst.

Jag visste att vi skulle klara det, jag visste att du var bättre än alla sa. 
Jag gav inte upp,
och jag hade rätt <3

Isa&Kajsa

Har inte lagt upp nån bild på när någon annan rider Turbo (trorjag..) men där har ni två iallfall. Och till Kajsa&Isa vill ni att jag ska ta bort bilderna så gör jag självklart det.

Saker ni kanske inte visste om mig

Jag älskar att läsa böcker, men ändå gör jag det nästan aldrig längre.
 
Jag fick min ponnylicens 2010.
 
- Förra sommaren hade jag Fapriola, Mysan & Marisa samtidigt (att köra, rida ta hand om osv).
 
- Min dröm just nu är att flytta till landet.
 
- Min pappa är död, lite mer än 7år sen han dog nu..
Vi saknar dig, önskar att du var här med oss..♥

Några speciella minnen med Turbo

Dagen du kom:
 
Dagen du blev min:
 
Det där ridpasset, minns det så väl:
 
Våran första start:
 
Lite hoppning, var/är sååå stolt:
 
Våran första vinst:
 
6 månader tillsammans:
Lite av alla minnen vi har med oss!
 
 

John Whitaker ridbyxori

Åh, dreglar.. Så sjukt fina, speciellt de röda! Du hittar dessa underbara ridbyxor för 799:- HÄR. Har ett schabrak som är svart i "grunden" och med röd kant, fatta så snyggt med röda ridbyxor till. Åhh, give me!

Snabbt inlägg

Tänkte snabbuppdatera till er, stortrivs i Lycksele! Idag har vi badat med hästarna, turbo tyckte det var superkul(!!). Ikväll ska vi grilla och imorgon är det trav.

Failbilder

Blev bara sex stycken failbilder denna gång!

I can't live in a world were you don't exist.

Finaste pluttis<3

Mobilbloggar

Mobilbloggar från mammas telefon nu. Lastningen gick super, turbo gick på direkt. Vi har kvar lite mer än tio mil skulle jag tippa på. Har jag tur så kan jag säkert mobilblogga till er nån till dag. Har fixat tidsinställda varje dag sÅ ni har. Ni får vara duktiga på att kommentera så blir jag glad! kram på er!

Smakprov från dagen

Mer av dem kommer komma nån dag till veckan (som tidsinstält) nu far vi iallafall snart till Lycksele!

Dagens planer

♥Fota Hannah&Hercules
♥Rida Turbo
♥Städa i selkammaren
♥Packa till Lycksele (till både mig och Turbo)
♥Fixa tidsinställda till världensfinaste bloggläsare
♥Fara till Lycksele
 
Och en massa massa mer! Himla mycke vi ska hinna med idag!

Mer om snabbjobbet

Vi värmde ett varv i skogen, han var lite seg i början, men sen i slutet av slingan blev han som vanligt dvs. pigg!
 
Sen for jag in i stallet och bytte till sulkyn, satte på skydden han behöver vid snabbjobb/lopp. Sen for vi ut på banan, tre bakvarv blev det. Han var pigg och ville springa som en ostkroke första långsträckan men sen blev han som vanligt. Vi voltade och han gick super från starten!  Fick en galopp i slutet av sista kurvan, och det var den enda galoppen vi fick på ett 2140 så det är jag nöjd med!
 
Vi stog 80m bakom Saga-Dux & Hannah-Herkan, vi kom iallfall ikapp. Ska stå 80m efter Saga & Dux i Lycksele i de ena loppet. Turbo sprang iallfall 2.10, men det hände en liten "olycka" i sista kurvan. Han fick för sig att sticka ut från banan. Men det gick bra, sa åt honom och sen fortsatte han att springa. Glömde att lägga på honom ledstången (kommer inte på de rätta ordet..) Och ja, han kämpade tills han kom i ledningen idag. Sen gick de inte lika bra, lyssnade inte så mycket..
 
Men är iallfall rätt så nöjd över honom.
Har även gått en liten promenad med Fapriola, samt borstat upp henne.
 

Har bildbrist.. Men imorgon så ska jag och Hannah förmodligen fota dem.
 

Snabbjobb

Snabbjobbet idag gick rätt så bra, han sprang 2.10. Han kämpade ingenting kändes det som, särskilt inte när han ledde.. Hoppas på bättre känsla på Måndag.
 
Skriver mer senare, nu ska jag äta middag!
Inte nyaste↓

Stalljour

Idag är det Onsdag, vilket innebär att jag har stalljour. Utsläpp, utfodra och sånt. Tyckte att jag och mamma var rätt så snabba, hästarna sovde ute så vi slapp mocka.
 
Lite mer mot aftonen så ska jag till travet igen för att gå en promenad med Fapriola. Hennes skötare är borta så jag ska ha henne nu ett tag. Efter så ska jag köra snabbjobb med Saga-Duz & Hannah-Herkan.
 
Snacka stolt jag var här, andra start tillsammans (och andra för mig i mitt liv och slutade 2a på 2.56 med fina Fapris♥

Fixa sommarhagen

Vi ska fara till falmark nu. Turbo ska stå där efter lycksele! Vi får se hur länge det blir. Men några veckor iallfall (så som det är tänkt). Hagen är ju redan klar och så (det står en häst där i den nu) dock en storhäst. Så Turbo kan krypa under tråden.
 
Stressigt inlägg, men bloggar mer senare.

Härlig dag

Vid elva imorse så for jag till stallet, körde Turbo slingan x2. Han var lagomtpigg och tyckte det var superkul!

Sen kom mamma och Lisa och hämtade upp mig, så for vi till Myckle där lillan ska stå på bete nu. Fotade, fick dock inte så värst jättebra bilder.. Men Mats och Jenny har iallfall hämtat en supergullig hundvalp som de har köpt. Fotade en del (såklart). Bilderna blev dock rätt ljusa, men med lite redigering så blir det nog toppen. Men orkar inte redigera nå bilder nu iallfall. Så ni får stå ut med oredigerade.
 
Efter det så for vi till royal, mamma köpte krafft och flugspray till Turbo. Vi träffade även Saga och hennes mamma där, så vi bestämmde att vi skulle köra snabbjobb på Onsdag kväll, så det blir bra.
 
Toppen väder har det också varit idag.
 

Grym

Tävlade somsagt Othello idag. I värmningen var det inte så roligt.. Var på rakbanan och underlaget var superdåligt.. Banan kunde man inte värma på då det var storhäst trav. Men blev rätt så mycke galopp på rakbanan..
 
I loppet så prickade vi starten rätt så bra, med 80m tillägg så var vi ikapp 1an rätt så snabbt. Han skötte sig superbra lilla Otto. Kändes inte så fort, men när Granat kom förbi så taggade han till.
 
Vi travade imål som 3a på tiden 2.56,1 med en galopp.
Startlistorna till Lycksele har även kommit ut, har inte tittat så noga på dem. Men ska ta mig en närmare titt på dem nu, ska även tävla Otto i ett lopp där:D
 

Veckoplanering för Turbo

Måndag: Vila, ska tävla Otto.
 
Tisdag: Intervaller
 
Onsdag: Skritta
 
Torsdag: Slingan
 
Fredag: Vila
 
Lördag: Ridpass
 
Söndag: Får se vad det blir
 
Ungefär såhär ska det väl se ut. Vi far till Lycksele Torsdag kväll eller Fredag morgon. Och stannar till Tisdag eller Onsdag trorjag.

Första dagen

11 December 2011 dagen då allt började.

Dröm

Kärlek till den där hästen, jag visste att han fanns där nån stans. Det var värt all väntan.
 

På Måndag så himlar ska vi kämpa allt, två lopp. Hoppas vi kommer ut från banan & känner oss nöjda & glada. Känslan jag hade på bilderna där uppe, våran andra start och vinst. Var så underbart så det fanns inte. Hoppas att vi nån dag får uppleva det igen, att segerdefelera med det täcket på hans rygg och den blågula rosetten på hängandes.
 
VI kämpar, dag in & dag ut. Antingen så satsar man 100 eller så satsar man inte alls. VI tillsammans ska en dag nå toppen där ute!

Shopping

Riktigt nöjd över sakerna, särskilt av "Österås Turbo♥" tröjan.

Today

Idag ska jag somsagt tävla Othello igen, har så himla tur :D!
 

Kommer befinna mig på travet, ska ju värma Otto och tävla han somsagt, men ska även fota. Så det kommer bilder ikväll.
 
Senaste starten↓ 3e placering på 2.57,9 första gången under 3minuter iår.

Mer om dagen

Steg upp vid elva, hihi är latis.. Duschade och sen for jag, mamma och min lillasyster in till stan. Åkte en minikarusell med min lillasyster och sen träffade jag Olivia, Emma och Sofia. Så jag var med dem, vi åkte stardancing. Asså guh, mitt i luften så ser man typ spya ligga nere på marken. Asså ussch..
 
Roligt har vi iallfall haft, sen for jag till stallet.
Turbo har ju vilat i tre dagar nu, han har gått hårt, så tyckte han var värd lite extra vila. Red iallfall, blev att jag for på lite gator. Turbo skötte sig utmärkt, han reagerade aldrig när det kommer bilar/lastbilar osv och kör om eller så. Red tom. i en rondell för att komma ut på en grusväg jag ville till, sen mötte jag upp mamma. Sen red jag till stallet igen, var ute i 1 timme. Han har ju börjat med dumheter att inte vela gå någon stans, bara stanna och stänga av en lixom. Det har han hållit på med rätt så länge nu. Men idag så tjurade han ingenting, är så himla glad :D! Misstänker att han är less på kör/ridvägarna på travet, så det ska bli skönt för både mig och honom att komma bort från travet ett tag.
 
Prövade också att galoppera han på nån volt idag, han har inte kunnat det förut. (blir svårt för honom att hålla årdning på benen, och ja han hade inte rätt muskler när han kom) men idag så gick det super. Två hela stora volt"varv" sen nöjde vi oss. (kanske inte låter så stort, men jo de äre:$)
 
När jag var klar i stallet så kom mamma och hämtade mig så for vi till hennes kompis Lisa, så åt vi middag där. Grillat -mumma!
 

När jag kom hem så var klockan typ sju, men har iallfall varit med Sofia. Hon for typ 23.30 alltså för snart en timme sen. Men nu ska jag snart försöka sova.

Snabbt inlägg

Har hunnit med mycket idag, har varit på stadsfesten. Träffa lite kompisar så var med dom ett tag, sen for jag till stallet. Red på typ vägar, till typ coop osv. Turbo tyckte det var svinkul! Sen for vi till mammas kompis Lisa och åt middag. När vi kom hem så kom Sofia så är med henne nu.
 
Men nu ska vi se film, bloggar mer om dagen lite senare! (samt andra inlägg)
 
En bild från idag, jag ser ut som ett rtard, men bjuuuder!

Nails

Tycks?

RSS 2.0